Zadanie przydzielone do kilku użytkowników (grupy użytkowników)

Utworzono: 2016-11-03
Ostatnia aktualizacja: 2017-06-08
Liczba odwiedzin posta: 955

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów, dodaliśmy opcję przydzielania tego samego zadania do kilku użytkowników. Dzięki temu będziesz mógł np poinformować pracowników o nadchodzącym spotkaniu lub delegować zadanie całemu zespołowi. Przydzielone w ten sposób zadanie pojawi się zarówno w inboxie każdego użytkownika, jak i w jego kalendarzu. Dodatkowo jeśli zadanie będzie tworzone na konkretnym kliencie, na jego karcie wyświetli się jako pojedynczy wpis z zaznaczeniem, że odpowiedzialna za jego wykonanie jest cała grupa.

Aby przydzielić jedno zadanie do kilku użytkowników należy wykonać następujące kroki:

1. Stworzyć grupę, dla której delegujemy zadanie i dodać do niej użytkowników.
Wystarczy wejść w Ustawienia > Użytkownicy > Grupy > Dodaj grupę



2. Stworzyć zadanie i przydzielić je do grupy, którą dodałeś.


Gotowe! Zadanie pojawi się w inboxie każdego z użytkowników, do którego zostało przydzielone. Będzie też widoczne w kalendarzu.


Powrót


Dodaj komentarz