Jak nadać klientowi dostęp do projektu?

Utworzono: 2019-07-16
Ostatnia aktualizacja: 2019-07-18
Liczba odwiedzin posta: 64

Czasem zdarzy się tak, że przyjmujesz od swojego klienta większe zlecenie, np. na zaprojektowanie strony internetowej lub zorganizowanie większej imprezy. W tym wypadku Twój klient może chcieć mieć wgląd do postępu prac i być na bieżąco z każdym etapem. Jeśli klient zwróci się do Ciebie z taką prośbą, istnieje możliwość udostępnienia mu wglądu do jego projektu. 

W pierwszej kolejności musisz zdecydować, czy klient może tylko zobaczyć projekt, czy też wprowadzać swoje zmiany, sugestie itp. Aby to ustawić, wejdź w Ustawienia > Użytkownicy > Role > Dodaj. Zjedź do sekcji Projekty i tam zaznacz checkboxami, co ma widzieć klient:



Pamiętaj, żeby nie zaznaczyć checkboxów Dostęp/edycja projektów przypisanych do innych osób - tym sposobem dałbyś dostęp do projektów niezwiązanych z klientem.

Po zapisaniu nowej roli możesz już nadać klientowi dostęp do systemu. Wejdź w Ustawienia > Użytkownicy > Dodaj użytkownika. Wpisz wszystkie potrzebne dane, a w polu Uprawnienia wybierz dodaną przez siebie rolę:



Otworzy Ci się edycja profilu klienta - tam rozwiń Więcej opcji i zaznacz projekty, do których klient ma mieć dostęp:



Potem klient może się już zalogować. Nie zobaczy nic oprócz projektów przypisanych do niego:


 


Powrót


Dodaj komentarz